Skladujte potraviny chytře a ušetříte!

Přesto, že je naše planeta schopna (a ochotna) nasytit všechny svoje obyvatele, každý rok se na celé planetě s hladem potýkají stovky milionů lidí. Podvýživa navíc způsobuje téměř polovinu úmrtí dětí mladších pěti let, což je 3,1 milionu dětí ročně.

I přes tahle šokující čísla jídlem stále plýtváme. Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo jinak znehodnotí třetina veškeré produkce potravin v celkové hodnotě 22 bilionů korun. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit, nasytili bychom až tři miliardy lidí! Řešení je přitom snadné a máme ho na dosah ruky.

Nejčastější důvody plýtvání můžete snadno odbourat

Mezi hlavní důvody, proč končí téměř třetina jídla v odpadkových koších, patří zejména přehnané množství nakoupeného nebo uvařeného jídla a jeho špatné skladování. Málokdo ale tuší, že tyhle důvody lze jednoduše odbourat precizně sestaveným nákupním seznamem a pořízením praktických pomocníků Status, které pomohou udržet potraviny déle čerstvé a chutné.

Řeč je samozřejmě o vakuovacích dózách, které představují rychlý způsob uskladnění nejen suchých, ale i vlhkých nebo tekutých potravin. Aby v boxech nezbývalo více vzduchu než je nezbytně nutné, je potřeba ten přebytečný odsát mechanickou nebo elektrickou vakuovací pumpou. Vše je samozřejmě záležitostí několika mála sekund a potraviny vydrží přirozeně čerstvé a chutné klidně i 5x déle než při běžném skladování. To vše samozřejmě bez použití jakýchkoli přísad ovlivňujících chuť nebo aroma.

vakuvaci dozy Status

Prvotní investice se vám vrátí během tří měsíců

Značka Status nabízí kromě klasických vakuovacích dóz také vakuovací džbány nebo specifické nádoby vhodné třeba pro uložení špaget nebo dezertů. Nechybí samozřejmě ani komplexní vakuovací systémy, které pracují s vakuovacími sáčky. Jejich pořízení samozřejmě nepatří mezi nejlevnější, prvotní investice se vám ale vrátí během prvních tří dnů používání!

Materiály, z nichž jsou vakuovací sáčky a dózy vyrobeny navíc odolávají vysokým i nízkým teplotám, jsou zdravotně nezávadné a z potravin neabsorbují aroma ani jejich barvu. Snadno se tak stanou vítanými společníky moderních kuchyní a domácností. Navíc je lze používat opakovaně, takže kromě své peněženky šetříte také životní prostředí. Potřebujete snad další důvody, proč dát těmhle vymazleným společníkům šanci?

Pošlete článek známému